Sunday, May 25, 2008

SMSS9903 Batch Logo

Tiba² tadi terfikir nak alter sket logo batch kita...
I noe it cannot be a ONE man decision je...
So i decided to ask others' opinion regarding this matter...
I'll show you the design and you can vote later on...
The basic design is still the same...
Just some alteration je...
I'll be more thankful if the original creator (Najib Baharu kot...) would give his opinion as well...
Bole ye kawan²???

This is the original design...just in case ade yang dah lupa..hehehe

Suggestion 1
Ade tambahan perkataan SMSS kat atas logo tuh...
Yelakan..nak gtau kita ni skola mane..hehehe
Sume org 9903 tp bukan sume SMSS..kan??

Suggestion 2
Yang ni nak kasik mencapub lebih....
Siap ade lencana lagik kat bawah tuh...Wakakaka....

Suggestion 3
Just consider the 2 suggestions kat atas tu....
Tapi kali ni kita tukar grey to green...
Bukan ape...kita xmo pinggirkan PENDEKAR...
Takot kecik ati je....


OK kawan²...
Tu laaa my suggestions...
As i said before, this is not ONE man decision
You all have to participate....
Ade 2 sets of poll kat bwh ni...
1st is on the design...
2nd is on the color...
You can choose to change the color and not the design, vice versa....
Have fun voting...
Let others know~~~









4 comments:

saniothman said...

kekalkan yg asal,tapi,logo SMSS tuh kasik besau,muat2 letak dlm kotak sebijik kanan bawah tuh.kalo kecik sgt x nampak.dats my 2 cents.

:p

sani

encikpundak said...

hoho logo batch ako telah direka secara tak sengaja oleh jawatankuasa jamuan akhir batch ako.. berbentuk rama-rama kaler purple kuning. bleh tgk kt bawah blog ako..

tp bg ako lah.. (outsider pun ;P) takkan 4 segi je kot.. cari aa bntuk len.. :p hehe jangan marah.. pendapat je

hudaranci said...

uit cube try kalau logo smss letak kat tgh n bsar sket..aku rase lg better dr kecik n kat tepi...mcm smss dipinggiran je... kite kena bangga sbg kelahiran SMSS bukan saja 9903..hohoho byk pandai komen.. n mesti tkar HIJAU!! HIDUP PENDEKAR KU!!!

RuzannaMohdZaki said...

kalo nak ikutkan....yang asal tu dah lawa....tp, kalo tukar kaler ijau....nampak ar ceria ckit n btol gak ckp ko,xde la bdak pendekar rasa terpinggir....yang pasal tulisan SMSS n 9903 tuh....ada pelik ckit ar....ye ar...tulisan dia sama besar.....pastu letak atas bawah.....cam burger lak....tp,wat masa ni akoo x terpikir lg nak adjust cmnr...dpt idea nanti akoo btau ek....

tu jek komen akoo.mekaceh....