Tuesday, March 4, 2008

ANAK



Last night aku g tgk movie cerita ANAK.

Filem yang baru release 21Feb lepas merupakan lakonan Erra Fazira, Ida Nerina dan Philip Jusuf (from indonesia).

Here i want to comment a lil'bit laa on the film.

  1. Memaparkan kisah generasi zaman sekarang yang sanggup melakukan ape sahaja utk mencapai cita².Utk filem ni, Kay (Ida Nerina) sanggup mengamalkan ilmu salah utk nampak cantik.
  2. Kes makan kawan juga ditunjukkan dimana Kay sanggup mengupah lelaki utk merogol Nita (erra fazira) sepupunya sendiri hingga mengandung dan mempengaruhi Nita utk menggugurkan kandungan tersebut (Kay perlukan janin utk amalan salahnye).
  3. Masih lagi terdapat golongan bomoh,dukun dan pawang dalam masyarakat kita.
  4. Good cinematografi, a unique approach to the technical side (hanya watak utama in fokus while the background sume kabur...sampai ke xtra pun kabur jugak..cian mereka tapi mcm berhasil r to attract audience.)
  5. Jalan cerita dileraikan terlalu awal menyebabkan penonton boleh mengagak hala tuju cerita tersebut (patutnye buat flashback during last part,bukan tgh² movie).

I can give 3.5 rating out of 5. FYI, cerita dia xdelaa takut sgt. Jangan Pandang Belakang still terbaik.... can't wait for Congkak plak....wooo~~~

1 comment:

encikpundak said...

ermmm... btol2.. walaupun ako tak tgk lg citer anak... tapi ako tetap stuju yang JPB lg bes! hahaha walaupun mekap hantu dia agak sengal tp bes!