Saturday, October 4, 2008

Sepetang Di Pundak

"jemput datang rumah aku raya ke-3. Lepas asar ye...?xtau jalan PM aku, nnt aku bagi map"
lebih kurang itulaa bunyi sms encikpundak....sebelum tiba syawal lagi kalau aku xsilap...
aku jawab lebih kurang saje...
"ok,xperlu map...aku bersama fasyan"
_________________________________________________

tiba hari yang dijanjikan...aku bergegas ke subang jaya untuk mengambil fasyan.
janji jam 5, tapi biasalaa..5 lebih baru bergerak (melayu asli)
pedal minyak ditekan menyusuri KESAS Hiway...
rasanya seperti sudah terlewat...yela, jemputan selepas asar bukan?
tiba di perkarangan rumah pundak...seperti tiada apa²
salah hari kah kami???
KAGET!!!
fasyan menelefon pundak...
dengan senyuman yg melebar pundak menyambut kami masuk...

"kami yang terawal ke??"
"gitulahh nampak gayanye..."balas pundak

rupa²nya Mubin (adik pundak yg bongsu) dimasukkan ke hospital kerana disyaki denggi...
terima kasih pundak & mintak maaf kerana kami kamu terpaksa go on juga dgn open house kamu itu... (mode: terharu)
bantuan yang mampu kami hulurkan...aku sendiri bukan expert....tapi bolehlaaa

aktiviti menghasilkan bara...ye, aku bukan expert!

ape yang kamu berdua gelakkan?? bukan kerana aku bukan?

panas...berpeluh...(jgn risau, tiada yang terlepas ke dalam keli..)


"usaha tangga kejayaan" -anonymous

ada masalahkah??huahaha

di petang itu juga aku berpeluang berjumpa otai² blogger...
masen, ixa dan dik-e merupakan otai² tersebut...
masen dan dik-e mempunyai minta yg sama...fotografi...
seronok juga berbual dgn mereka...cuma senjata aku masih lagi xseberapa kalau nak dibandingkan dgn mereka...huhu


dik-e dan ixa...mereka sgt menyayangi...

masen...selepas kekenyangan mungkin~

lama juga kami menunggu utk menunggu gadis² sepermainan pundak...
hampir kecewa apabila yg dtg hny 3org...
itupun xsmpt berbual....sekadar terlanggar lutut sahaja (kpd: dik-e bkn nama sebenar)
apapun...ikan keli dan ayam bakar kamu mmg superb pundak...
tahniah kepada adik perempuan & mak kamu....
lainkali buat lagi....

p/s: sudah lama aku mau up kan post ni...tiba² sdg asyik mengarang rakan² sepermainan dtg beraya seraya mengidnap aku keluar sehingga ke tgh malam...ouhhh my frens~~

2 comments:

encikpundak said...

gmbar sume sepesen je.

::Fariz Kongz:: said...

satu senjata je...nak wat cane bro~~