Monday, January 26, 2009

Dah 10 tahun...



Aku ingat lagi...

Tanggal 25 Januari 1999...

Aku jejak kaki ke Sekolah Menengah Sains Selangor...

Seriously aku xpernah dengar pun nama sekolah tuh...

Xdelaa tersohor mcm MCKK ke, STAR ke, atau lain² sekolah premier yg lain...

Mcm² perasaan aku time tu...

Tapi yang banyaknye takut laa...

Yelahkan, banyak gak dengar cerita² buli kt sekolah asrama ni...

Menambahkan lagi perasaan campur baur aku tuh sebab aku ni xpernah dok jauh ngn family...

Kononnye anak manje...

Miahahaha...

Actually xdelaa jauh sangat Shah Alam ngan Bandar Tun Razak tu...

Dalam 30 minit leh sampai...

Aku ingat lagi time nenek aku sampaikan berita "gembira" tu...

Aku just jawab, "Aiz trylaa dok sana setahun nek...kalau rasa xtahan nanti tukarla sekolah"

Kat Subang Parade aku jawab call tu...

Masih segar dalam ingatan...hehe~

Tapi siapa sangka...

Setahun ke setahun aku rasa makin seronok pulak kt SMSS tu...

Kat situ laa aku belajar erti berkawan...

Erti berkongsi...

Erti bersahabat...

Erti mencari jalan penyelesaian...

Erti bergaul...

Erti sakit...

Semua benda aku belajar...

Dari benda² yang akademik hinggalah ke benda² nakal...

Well, its all about surviving...

Aku ingat lagi time kena panggil assembly ngan prefect...

Mcm² benda kena buat...

Benda paling popular sekali is "Motorbike" (aksi menunggang motor maya..korang try laa buat tgk brp lama tahan)

Aku xsangka aku tahan semua tu...

Aku syukur sangat² sebab semua sahabat yang aku kenal time kt SMSS masih bergaul rapat...

Aku ingat kata² Anifi n Pijo "kita ni mcm adik-beradik"

Walaupun dikatakan dgn nada yang lucu, tapi aku rasa kata² tu ada betolnye jugak...

Kita semua dah macam adik beradik...

Rapat semuanye...

Mungkin ade yang sampai terjatuh cinta tapi ape salahnye...

Yang penting semua gembira...Bahagia...

So, xkisahlaa korang ni 2nd intake ke, or masuk SMSS time F4 ke, kita semua tetap sama...

10 tahun dah kita semua kenal and aku harap persahabatan kita ni kekal sampai bila²...


Selamat 10 Tahun Perkenalan Kita Semua

9 comments:

encikpundak said...

hepi 10 years of friendship.

dok asrama memang best! walopun aku smpat rasa 2 taun je. tapi mmg best laa

Nadiah :) said...

suweet entry!!

:)

kong.ak bertuah kenal ko.seriyes!
thx u for the friendship...~

Ashraf said...

oh kong walaupun hanya 2 tahun akuh duk sbelah kou kat dalam kelas....akuh raser cam dah lame gile kiter kenal....kalo akuh tak duk sbelah kou....maka takderla akuh lukis gmbar cikgu halil....kalo akuh tak duk sbelah kou...takderla gelaran buaya yg akuh dapat dari ustazah mazinaton...kalo akuh tak duk sbelah kou maka...takderla kite picit tangan kite sesame nak ilang ngantok dalam kelas.....hahahahahhah...gile best siot duk sbelah ko

LaDy_ZeRa said...

happy SMSS9903 anniversary 2!!

kngn itu sgt best!!

walaupun ko antara yg kuat nyakat aku, tp sume tu mmg kngn 9903 yg x ley luper. haha~

yg aku x ley lupe psl ko, even ko trtdo dlm kls, ble chekgu tnya balik soalan, ko ley lak jwb ngn btol..

ko tdo separuh2 ngn dgr cikgu ckp kt dpn ek??huhu~

been missin' 9903~ =)

The A said...

sepuluh tahun dah ye?

ahh tak sangka btol la.

dari mula-mula kita masuk,pastu satu dorm sampai le ko jadi head boy, waduh macam2.ingat tak kita slalu curi kuar jamming kat red studio tu?gila sial head boy pun fly rupanya,siap pakai kemeja lagik,bukan nak pakai baju outing ke hape.haha.ko ah head boy paling cool lol lol.

Sani said...

ahahaha...bleh la superimpose.letak as awan2 di keliling tuh ek.huhu.

IZAAK KHALIQ said...

i love u too kong :D

Sani said...

farizkong aku edit logo ko nih.
amik sini:

http://img205.imageshack.us/img205/7978/9903logoeditzo2.jpg


sian pendekar kaler ijau xde.aku campak kaler ijau ganti kaler kelabu

The Rhymeweaver said...

"Mungkin ade yang sampai terjatuh cinta tapi ape salahnye..."

hargh hargh haaaaa the ultimate truth and nothing but the truth