Saturday, January 3, 2009

Benda Yang Aku Pantang Kalau Driving 2

Aku pernah tulis regarding this matter before...
Sebab tu title entry ni diikuti dengan nombor 2...
Bagi yang nak baca the previous post, sila rujuk sini...

Sambungan kepada perkara yang aku pantang kalau driving adalah:

5. Xreti nak on lampu time hujan lebat
Dia ingat, dia leh nampak orang, orang lain bole nampak dia???
Lagi-lagi kalau kereta tu kaler silver...
Serupa je dengan hujan tuh...
Susah sangat ke nak on headlight tu???

6. Terhegeh² bile lampu isyarat bertukar hijau
Orang camni lagi laa aku hangin...
Xobservant langsung...
Kalau kat shah alam ni, mau dekat 10saat selepas itu baru nak jalan...
Ape berangan ke???
Baru belajar nak masuk gear ke???
OR memang naturally has no sense of urgency???

7. Parking sesedap hati
Kalau kereta tu kecik xpe...
Ni dahlaa kereta besar...
Parking senget sana, senget sini...
Ape ingat kereta ko besar ko bole park sesuka hati??
Xde otak punya orang...
SELFISH!!!

Itu jela so far...
Entry ini akan ditambah lagi jika dirasakan perlu...

p/s: kita mampu mengubahnye...buckle up people!!!

5 comments:

Aifah said...

Alaa bang jgn marah2..

Aku slh sorang yg lembab bile kat traffic light..ngeee

jon hafkian said...

mcm nk maki je org yg x reti2 ni...
haha...btol2

Illy said...

kan parking tu ade due.. bapak tamak amik due2...

maki ku secara senyap kepada BMW 5-series di USJ taipan pagi td

::Fariz Kongz:: said...

@kak su...
ish2...alert sket...nnt xpasal2 kena sumpah serananh ngn org..hahaha

@jon
mmg btol tuh...maki saje mereka2 tu...menyakitkan hati...

@illy
tension x???mentang2 dia BMW...haih~

aiman said...

apekah kete silver? nampakla bler hujan (backup kete sendri)... kete hitam kot susah nk nmpk... kne lak driver kaler gelap sket... haha jgn marah... tdk ditujukn kepda sape2